Airin Spelarit

AIRIN SPELARIT

ESITTELY

Airin Spelarit on syksyllä 2006 perustettu pelimanniryhmä. Ryhmän kotipaikka on Alavus, mutta soittajia ryhmässä on Alavuden lisäksi Virroilta, Seinäjoelta ja Ilmajoelta.

Airin Spelareita on alusta alkaen johtanut mestaripelimanni, director musices Airi Hautamäki, joka myös tekee sovitukset esitettäville kappaleille. Ryhmä soittaa musiikkia laidasta laitaan: valssista polkkaan, tangosta foxiin. Ohjelmistossa on mukana myös lauluja, niin iskelmiä, kansanlauluja kuin kuplettejakin. Viime vuosina ovat ohjelmistoon tulleet mukaan myös sota-ajan laulut ja vanha tanssimusiikki. Airin Spelarit onkin juuri monipuolisuutensa vuoksi kysytty esiintyjä erilaisiin tilaisuuksiin. Soitto on mukaansa tempaavaa ja meno on rentoa ja lennokasta.

SAAVUTUKSET

Airin Spelarit on voittanut huuliharpunsoiton suomenmestaruuden kansanmusiikinsoitossa yhtyesarjassa vuonna 2008 sekä kolmannen sijan Ruotsissa pidetyissä Pohjoismaisten kansanmusiikkikilpailujen pienryhmien sarjassa vuonna 2009.

JULKAISUT

Airin Spelarit on julkaissut kaksi äänitettä: Airin Spelarit vuonna 2008 ja Tanssit talolla vuonna 2011. Juhlavuoden kunniaksi v. 2016 aikana julkaistaan uusi cd. Julkaisuajankohdasta lisää tietoa nettisivuiltamme myöhemmin alkuvuodesta v. 2016.

SOITTAJAT

Airin Spelareissa soittavat:

- Airi Hautamäki, 2-rivinen haitari

- Aino Hilda Kankaanranta, 2-rivinen haitari

- Riina Sakala, 2-rivinen haitari

- Hillevi Syrjänen, 2-rivinen haitari

- Elli Asunmaa, saha, rytmisoittimet, laulu

- Heimo Korpinen, huuliharppu

- Jukka Savunen, huuliharppu

- Janne Sakala, mandoliini

- Jukka Ukkonen, mandoliini

- Risto Purho, basso

SPELIYHTYE v. 2016

Eteläpohjalaiset Spelit Kansanmusiikkiyhdistys ry. on nimennyt vuoden 2016 Speliyhtyeeksi Airin Spelarit. Spelit ry:n hallitus painotti valinnassaan Airin Spelarien määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä eteläpohjalaisen ja suomalaisen kansanmusiikin ja tanssimusiikin sekä muun ohjelmamusiikin koostamisessa ja esittämisessä sekä tunnetuksi tekemisessä.

Lisäksi Spelit ry:n hallitus arvosti valinnassaan Airin Spelarien saamaa kansainvälistä huomiota ja yhtyeen monipuolisuutta sekä soittimiston että lauluvoiman osalta ja yleisölle välittyvää hyvää tunnelmaa.Vuoden Speliyhtye 2016